“Правилата за оцеляване на шпионите във времето на студената война (“Нищо от никого не вземайте”, “Вие никога няма да бъдете сами”) са известни като правилата на Москва. Сега, с одобрението на Кремъл, група ветерани от руското разузнаване ги споделиха с американските си колеги, за да станат ясни новите правила на Москва”. Президентът Обама трябва да се запознае само с три от тях, отбелязва Роджър Бойс, автор на статията в The Tiems.
"Не помагайте на Украйна да си върне Крим. Той е наш…запазваме си правото да хвърлим ядрена бомба, ако пробвате да ни го отнемете”, – глави първото “правило на Москва”.

Според второто правило “НАТО трябва да стои по-далече от “задния ни двор”. Никакво оръжие за Украйна, иначе ще изострим конфликта”.

“Не си мислете, че даваме заден по отношение на Естония, Литва и Латвия, защото НАТО изпрати там сума ти войници”, – такова е третото “правило”.

Бойс допуска, че “Путин в действителност не иска да хвърли по нас бомба и да ни върне в каменния век”. “Той, обаче, иска да противопостави САЩ на Европейския съюз, да посее неувереност в НАТО и да подкопае решимостта на Запада.
За съжаление това му се отдава доста добре”, – пише журналистът.