При засилени мерки за сигурност и с повече от час закъснение президентът на Украйна Петро Порошенко пристигна на официално посещение в курортния град Хисар. Той дойде за среща с военнослужещи от украинската армия.
Според споразумение между България и Украйна, военнослужещи от тяхната армия се лекуват във Военния санаториум в град Хисар. Нито журналисти, нито любопитни граждани, дошли да видят президента на Украйна, бяха допуснати до сградата на Военномедицинска академия.





Любезно, но настойчиво, всички любопитни бяха помолени да се отдалечат в периметър от около 20 метра. Нямаше нито една кола на паркингите.
 

Както БЛИЦ съобщи украинският президент Петро Порошенко е на официално еднодневно посещение в България с президента Росен Плевнелиев.
 
 

В официалното си изявление Порошенко е казал „България и Украйна имат специални отношения и помощта на България в това число по линия на Доверителния фонд за долекуване и рехабилитация на украински военни е още едно доказателство за приятелството и дружбата между двата народа.
 

Освен с държавния глава, украинският президент разговаря днес и с премиера Бойко Борисов.
 

С българския държавен глава са били обсъдени въпроси на двустранното търговско–икономическо и инвестиционно сътрудничество, за регионалната и международната сигурност, за европейския дневен ред.
 

След посещението си в Хисар, Петро Порошенко ще посети Стария град в Пловдив.
 
 


 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ