Нашето оръжие е доброто ни слово! Така Андрей Бобровски, който е ръководител на групата мотористи „Нощните вълци“, преминаващи през България, коментира твърденията, че организацията им е военизирана.
„Чух от момчетата, че се е случил такъв инцидент, на това място където засадихме дървото,  между украинци, руснаци или българи!  Знам, че е станал инцидент, който ние не сме видели. За мен е много тъжно, че това се е случило. Някои хора използват този позитивен повод, да се срещнем, да размахат юмруци. Ние сме тук, точно за да няма такива неща“, каза по повод инцидента в Бургас Бобровски, цитиран от presstv.bg.



Той заяви, че мотопоходът е идея за обединение на славянските народи.



„Аз мисля, че всички хора са добри, лоши хора няма. Има лоша политика. Има лошо отношение. Много хора от Европа изявиха желание да направят този проект.  И заради това, че протича активно разединение, сепарация на народите. Пренаписва се историята. Всичко, което ни обединява се очерня.



И ние сме тук да подадем ръка на нашите братя, да се прегърнем, да напомним, че трябва да бъде проведен нормален диалог, даже, когато нещо не е добро. Даже, когато произтича някакво неразбиране между хората. Всичко трябва да се случва с диалог, а не с война или дрънчене на оръжие“. 



Стотици българи посрещнаха представителите на руския клуб „Нощните вълци“ пред храм-паметника в град Шипка. Руснаците се поклониха в криптата, където са положени кости на загинали в Руско-Турската Освободителна война.