Турският вестник „Хабертюрк“ разпространи видео и стопкадри от охранителните камери на летище „Ататаюрк“ в Истанбул, на които се виждат предполагаемите атентатори преди нападението. Камерите са заснели единия нападател да тича из терминала с оръжие в ръка, докато ужасени пътници се опитват да избягат.
Други кадри показват тримата да се придвижват във и извън сградата – заедно и по отделно, както и таксито, с което са пристигнали, съобщи bTV.
 
Атентаторите стреляха пред терминала, а след това се самовзривиха в сградата на 28 юни, отнемайки живота на над 40 души.
 
Единият от терористите в Истанбул се е самовзривил, за да създаде паника. Така е дал възможност на съучастниците си да проникнат в сградата на летището, обяви турският премиер. Макар все още да няма официално изявление на турските властите по въпроса за гражданството на атентаторите, се смята, че те са били чужденци.
 
Информациите в местните медии варират, но предположенията са, че идват от Узбекистан, Киргизстан, Руската федерация (Дагестан, Чечения), Таджикистан.

Турската полиция задържа 13 души, включително трима чужди граждани, при серия арести на различни адреси в Истанбул.