Младши полицейски инспектор Борис Борисов, който спаси пенсионер самоубиец в началото на месец юни, е награден с похвала за проявен висок професионализъмот. Наградата е от началника на РУ-Нови пазар Веселин Райнов.
Районният инспектор, който бди за реда в шуменското село Мировци, бил алармиран по телефона от дъщерята на местен жител, че се притеснява за него. Правила опити да се свърже, той не отговарял, а при последния разговор казал, че ще запали имота и ще сложи край на живота си, пише "Труд". 

Макар че бил в почивка, на 5 юни полицаят поел към къщата на 67-годишния Р.Р. Взел и двама местни жители. Пътната врата била заключена, но прескочили оградата. Повечето от вратите в къщата били отворени и се носел мирис на бензин. В една от стаите имало купчина с лекарства. Открили собственика в плевнята, лежал на земята сред бали слама с посиняло лице и силно затегнато въже около врата. Бесилката се били скъсала и самоубиецът агонизирал сред сламата, напоена с гориво.

Полицай Борисов оказал първа помощ и извикал линейка. Като усетил сили, пенсионерът оказал яростна съпротива, хапал ченгето и се гневял, че е спасен. В болница го изправили на крака, а тези дни дъщеря му изпратила горещи благодарности до униформените.
Според запознати, кандидат-самоубиецът си бил направил и ковчег самоделка. Не му се живеело, пийвал си и сега му предстои психолечение.