Започна полагането на  хоризонталната пътна маркировка в Община Перник. Първите две пешеходни пътеки – пред Общината и в началото на ул.„Търговска” до Синдикалния дом вече са готови. Те са  направени по нова технология, с немски бои и имат допълнителни втвърдители, което ги прави по-дълготрайни, обясни  Николай Петров- главен експерт по организация на движението в Общината, съобщава регионалният сайт "За Перник ком".
Маркировката се вижда ясно както от водачите на МПС, така и от пешеходците, а  годността им е от 3 до 5 години.  Двете зебри бяха боядисани безплатно от фирмата, която спечели поръчката за направата на пътната маркировка в града и по селата.
 
Полагането на цялата напречна  и хоризонтална  пътна маркировка на територията на общината  ще започне първо от селата, а след това ще обхване централна градска част и кварталите: Църква, Изток, Калкас и Тева. Едновременно с това ще започне  смяна на остарелите пътни знаци, които не отговарят на изискванията  за сигнализация.
 
Преди освежаването и полагането на маркировката  в града, улиците ще бъдат измити. Освен това ще бъде спазено новото изискване за поставяне на табели до пешеходните пътеки пред училищата, детските градини и най-натоварените кръстовища, на които ще бъде изписано „Погледни” в посоката на зебрата.