Целият екип, който работеше по електронните табла в Пловдив, е уволнен, разкри кметът Иван Тотев. Той обясни, че испанската фирма изпълнител на проекта е подменил всички инженери и програмисти, които вече трети месец не могат да подкарат дигиталните табла на спирките от градския транспорт.
Днес ще има и среща между новите експерти и зам.-кмета по транспорта Златин Велев, с който да обсъдят какво предстои оттук нататък, съобщава "Трафик".  Според градоначалника и хората в звеното по транспорт имало страшно нелогични действия от специалистите, които работили досега. Повече от месец те се опитвали да възстановят и да коригират данните в един диск, а за много по-кратко време е можело всичко да бъде пренаписано.
 
Тотев категорично отрече информациите, че Община Пловдив може да връща пари по Транспортния проект. Преди няколко дни е имало инспекция от управляващия орган, които са били категорични, че всичко по проекта е наред, но са дали 2 месеца срок таблата да светнат.
 
Срокът, който имат испанците да подкарат таблата пък е 6 месеца, от които вече три са изтекли. На въпрос дали Общината ще си потърси неустойки, ако този срок не се спази, градоначалникът заяви, че към момента не иска да говори по тази тема, но законът им го позволява.  Колко и каква ще бъде евентуалната неустойка е трудно да се каже, а и Тотев се надява да не се стига до този вариант.
 
Всички други устройства по системата за градски транспорт са функциониращи, просто те не са включени заради проблема с централния софтуер.