Нощните вълци на Путин огласиха ж.к. „Славейков” с мощен рев на мотори. Преди минути те изпълниха пространството пред блок 4 в комплекса. Любимците на руския президент бяха посрещнати с литургия, отслужена от отец Радослав от храм „Св. Богородица” и на свой ред подариха на българите осветена икона на Архангел Михаил. „Измихаме 1500 километра без почивка, за да стигнем в България. Последната ни спирка беше Турция”, споделиха рокерите, чийто мотомарш „Славянски свят 2016” минава през общо 12 държави.
Той  цели укрепване на диалога между славянските народи, както и да напомни за вековната дружба и  общите страници в историята, разпространявайки  особеностите на руската култура и език.  И тук рокерите не пропуснаха да  засадят  „славянското дърво“ липа, като символ на единството на славянските народи – „стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората“, казаха нощните вълци.

Заедно с тях към паметника на Шипка потегля и българска група. Преминаването на рокерите не мина без вдигане на градуса на напрежението. В момента изходът на Бургас гъмжи от полиция, защото  от тук се очаква да мине групата на руските рокери. Двете враждуващи групи на украинци и български националисти засега укротиха страстите, но не се знае дали напрежението няма да ескалира отново при преминаването на моторите. Затова те са ескортирани от полиция. Очаквайте подробности.

Двете групи, които се сбиха на изхода  на Бургас, са отведени в полицията. Боят се разрази тази сутрин  до бензиностанция „OMV”,  на изхода на Бургас в посока София. В сблъсъка участваха украинци, протестиращи срещу Нощните вълци, както и националисти, които приветстваха на българска територия любимците на Путин. В резултат - украинците бяха със скъсани фланелки, а имаше и хора с разкървавени носове. Двете групи бяха  отведени в Пето Районно управление – Бургас за снемане на обяснение. Малко след инцидента, служителите на реда изискаха документите за самоличност на протестиращите. След това ги инструктираха да карат след тях до Районното управление, където да си ги получат обратно след проверката

Самите руски рокери бяха ескортирани от полиция по друг маршрут и не разбраха за сблъсъка. 


Източник: burgasinfo.com