Веси Бонева изпраща послание към българите с най-новата си песен „Родината“. В разгара на лятото популярната изпълнителка Веси Бонева прегръща хората с най-новия си проект, който носи послание да се завърнем към корените си, да почитаме великата история на страната ни и да запазим природното богатство на България.
В текста на песента ясно се предават истинските ценности, които са възпитавали и възпитават всеки един човек, който може да се нарече българин. В „Родината“ зазвучава именно нашата народна музика, която е в същността и ядрото на българската култура от древността. Тази музика, която ни кара да настръхваме от гордост и да почувстваме как във вените ни тече силата на българския дух, който и до днес възкръсва като феникс.
 
Веси Бонева, заедно с нейния екип събуждат най-голямата ни и вечна любов – любовта към България. Нека не забравяме, че Родината е нашият дом, а народът трябва да е семейството в този дом.
 
„Музиката, вплетена около всяка дума от текста на песента, създава една малка частица от онази любов, за която няма обяснение и кара дори позабравените чувства да заработят. Тази песен няма комерсиалната цел да използва българското внимание, за да пропагандира чужда стока. В този проект са втъкани като фини златни нишки величието на народната музика, българският народен инструмент, чието могъщо звучене е карало много други светове да прекланят глава, а именно гайдата, изсвирена от Стойо Стоев”, пише певицата в писмо до медиите.