Смятам, че опасността от атентати се увеличава с изтласкването на ДАЕШ от Сирия. Това заяви в ефира на Нова телевизия Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.
"Кюрдите не са група хора, които се борят за някаква кауза. Ердоган трябва да се сдобри със съседите и да се изтегли от Сирия", смята Ноев.
 
"За България е важно да приеме закона за борба с тероризма, въпреки че той ще доведе до ограничаване на някои права. НСО, която изпълнява политически поръчки обаче, е извадена от този закон. За народа се прави закон за тероризма, в който пише, че ще го пазят някакви щабове. НСО трябва да се превърне в служба за борба с тероризма”, отсече Ноев.
 
"Не е честно да се харчат 40 млн. за облагите на властта, а да се дават два пъти по-малко за разузнаване. Нашите политици трябва да бъдат по-внимателни в изказа. Бойко не трябва да говори, неговата сила е в правенето на неща", заяви експертът.
 
"България трябва да устои за тръбата и за Шенген, Борисов ще бъде много по-силен като Парламентът му възложи тези задачи. Властта трябва да се преформатира" категоричен е Ноев.