Лишен свобода, който излежава присъда за убийство на проститутка в Софийския затвор, днес излиза в отпуск и може да извърши ново престъпление. Това твърди в сигнал до БЛИЦ Миле Кръстанич. Той също лежи за убийство и има 18-годишна присъда.
„Този мъж – Иван работи в момента като санитар в лазарета на затвора. Заплашвал е, че ако излезе, жена му ще пострада. Тя също е проститутка, а самият той изтърпява присъда за убийство на проститутка. Знам, че е дал подкуп, за да бъде пуснат в отпуск, излезе ли, може да бъде извършено ново престъпление”, твърди Миле Кръстанич пред БЛИЦ.
 
По думите му в момента в Софийския затвор имало тарифа за пускане в отпуск, която не падала под 1000 лева. „Сега се вдигна голям скандал, защото Будимир Куйович също искаше да бъде пуснат в отпуск, но не го пуснаха. Той заплаши, че ще разкаже как са му искали подкуп, за да му дадат правото на отпуск”, твърди още затворникът.

Той разкрива и още факти около историята на Христо Георгиев - Ицо Полицая, с когото е лежал известно време в затвора. "Казвал ми е, че няма да живее дълго. Още, докато беше зад решетките, го заплашваха, че ще го убият, ако не разкрие къде е скрил парите от обира на "Асет банк" във Враца. Тези 94 хиляди лева му "изядоха главата". Искаха от него да стане информатор на полицията, даже идваха да го посещават в килията, но не знам какво се случи", разказва още Миле Кръстанич.