Бившият кмет на Лондон и водеща фигура в кампанията за Брекзит Борис Джонсън изглежда като най-солидната кандидатура за председателство на „Консервативната партия“ и наследяване на Дейвид Камерън на премиерския пост на Великобритания, пише вестник Express.
Той ще се изправи срещу Тереза Мей в сблъсък между влиятелните кандидатури в партията. Всички те трябва да бъдат обявени в четвъртък. Изборът, който ще бъде осъществен от депутатите на „Консервативната партия“, ще се състои на 9 септември.

Борис Джонсън ще представи „позитивна визия за развитието на нашата страна“ пристъпвайки в надпреварата за премиерския пост, разкриха от екипа му миналата вечер. Той също така ще обещае да предостави „шанс да повярваме в себе си“ и „шанс да вярваме в ценностите на тази страна“ в пост-брекзит ерата.

До сряда 31 народни представители публично са декларирали подкрепата си за Джонсън, докато Стивън Краб има подкрепата на 17, а Тереза Мей на 10.

След приключването на номинациите днес, кандидатите ще преминат през серия от балотажи на гласовете на 330-те депутати на „Консервативната партия“, като след всеки тур един от кандидатите ще отпада, докато не бъде излъчен победител.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА БРЕКЗИТ