Дете, за което се твърди, че е най-дебелото в света, бе подложено на свирепа диета, за да спасят живота му. Аря Пермана е от Ява, Индонезия и тежи 190 килограма, пише metro.co.uk. Той не може да ходи и се наложи да спре училище заради теглото си, което е резултат от това, че яде поне по пет пъти дневно, и то по много.
Родителите му не могат да му намерят никакви дрехи и сега той носи само саронг. Накрая и родителите стигнали до заключението, че трябва да му попречат да яде толкова.
 


Майка му Рокаян Сомантри казва: „Той е постоянно гладен . Постоянно е уморен и се оплаква от задух. Той само яде и спи, ако не прави едно от тези две неща, се пъха във ваната и стои там с часове.Няма по-голяма мъка от това да видиш как детето ти страда. Синът ми не може да ходи на училище, защото не може да ходи и постоянно има нужда от грижи.”

Аря се родил с нормално за бебе тегло. След това обаче започнал да наддава. Първоначално родителите му се радвали, че бебето е „здраво”, за да се стигне дотук.

Бащата Аде казва: „Не ми достигат парите, за да му купувам храна. Вземам пари назаем, за да може да яде. Разбира се, не мога да го държа гладен. Изтощен съм и не мога да си позволя скъпи болници. Но все още се надявам, че един ден ще видя сина си нормален.”

Безпомощните родители сега са оставили Аря на диета от кафяв ориз с надеждата, че така ще могат да контролират теглото му.

Превод: БЛИЦ