Още наказани след разследването на Нова телевизия за съмнителна поръчка за 60 спирки в София. Назначената проверка доказа, че има нарушения при провеждането на поръчката, а монтажът на спирките е некачествен.
Фирма, свързана със съпруга на бившата депутатка от ГЕРБ Ирена Коцева, е спечелила обществена поръчка за монтаж на част от спирките в София.
 
Вече бившият заместник-кмет по транспорта е близък на семейството й. Експертна проверка установи, че договорената цена за ремонт на спирките е почти два пъти по-висока от необходимото. Освен това монтажът е извършен и некачествено. Ден след разследването заваляха оставки – първо на депутата Ирена Коцева.
 
Няколко часа по-късно и зам.-кметът Любомир Христов подаде оставка. Той призна за познанството си с депутатското семейство, но поясни, че не е началник на дружеството, възложило обществената поръчка.
 
Не закъсняха и оставките на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност – поиска им ги кметът Йорданка Фандъкова.
 
„В момента се провежда конкурс за избор на ново ръководство и също така поисках да бъде отстранен и ръководителят на комисията, която е приемала тези спирки. Така че не трябва никой да има съмнение, че при каквото и да било нарушение ще последват съответните санкции”, заяви Фандъкова.
 
След като проверката доказа, че има сериозни несъответствия при техническата експертиза на спирките, ще има и финансово наказание за фирмата изпълнител. Продължава търсенето на нов заместник-кмет по транспорта, съобщи още кметът.