Продаваме дипломи за основно, средно и висше образование. Документите са на оригинални бланки, взети от учебните заведения. Те имат всички подписи и отличителни знаци. Такава обява се появи в групите „Продавалник“ и „Купува-продава-заменя“.
„Офертата“ е пусната от профил с име“ Мартин Русев“, най-вероятно измислен, но находчивият търговец предлага на заинтересованите да му пишат на лични съобщения, ако искат да се сдобият с диплома от някое учебно заведение, пише "Монитор". 




Цената за подобен документ варира от 800 до 1100 лв. в зависимост от степента на образование, което иска да получи кандидатът. За да бъде по-убедителен в правомощията си да издава заветните дипломи за завършено образование въпросният „Мартин Стоев“ е постнал снимка на „стоката си“ -различни удостоверения и свидетелства. Има и запитвания от някои мераклии-купувачи, но има и коментари на възмутени граждани, които недоумяват "каква държава сме".  

За наглата измама алармираха бдителни потребители на Фейсбук, които сигнализираха и на компетентните органи, за да започнат проверка кой стои зад IP-адреса, откъдето се пускат въпросните обяви.