Все още не може да се даде точен отговор на този въпрос. Изследванията показват, че клиентите не са много въодушевени от появата на автомобили с емблемата на BMW и с предно предаване, но в същото време все повече от купувачите на BMW избягват класическото задно предаване. Най-продаваните коли на марката в световен мащаб са тези, оборудвани с фирмената xDrive система, предаваща въртящият момент и на четирите колела, пише fakti.bg
Какво обаче ще се случи с бъдещата първа серия, която е запланувана да се появи на бял свят през 2019 година? Тя ще се прави на платформата UKL, която се използва за BMW X1 и за всички модели на Mini. Както е известно тя е предноприводна, което означава, че и следващата "единичка" ще е с предно предаване. Като опция, разбира се, ще се предлага и xDrive.

Още нещо интересно, касаещо бъдещата първа серия е, че тя ще се лиши от традиционните за марката шестцилиндрови мотори. Според изданието L'Automobile баварците ще заложат на четирицилиндрови двигатели с турбо. "Единичката" ще се предлага и с хибриден силов тракт, който ще бъде заимстван от BMW 2 Active Tourer. По непотвърдена информация обаче, след появата на следващата първа серия, BMW ще се откаже от автомобилите с предно предаване.