Има много и различни типове гаджета. Те имат различен подход към жените, различно виждане за света и различно изразяват емоции. Изглеждат различно, говорят различно, по някога има два еднакви, но като цяло всяко гадже си е уникално само по себе си.  
Гаджето, което много ревнува. 
Това е онзи приятел, който не може да спре да рови тайно в телефона, да се съмнява – в теб или в самия себе си не е ясно – и да се дразни всеки път, когато пресечеш поглед или дума с друго момче. В повечето случаи този тип прави скандали заради своите предположения в невярността ти, но когато го успокоиш се отпуска в ръцете ти и увещаванията ти, до следващия път, в който те види около някой друг.
 
Гаджето, което никак не ревнува.
Някой хора възприемат ревността като знак на загриженост и внимание. Други хора не възприема ревността
по никакъв начин, за тях просто не съществува. Когато първия тип се сблъска с втория тип сериозни въпросителни относно любовта на този човек, започват да се появяват в съзнанието ти. Никой не иска някой, който непрекъснато ще се цупи при излизанията ти с други момчета, но ако може от време на време да покаже тази загриженост към теб или по-скоро към това какво правиш и с кого, даже малко да се нацупи няма да е лошо, ще се почувстваш толкова по-добре. Толкова по-желана. Всички искаме да знаем, че човекът до нас ни желае и малко се страхува да не ни загуби.
 
Гаджето, което те иска само за себе си. 
Под това разбирай, че това е някой, който ще ти направи проблем дори когато облечеш хубава рокля, за да излезеш с приятелките си. Тук има страхотна мешавица от ревност и обсесия, като обсесията е повече. Не казвам, че това са лоши хора, но може би е добре да се поставят някои основни правила в къщата, ако ще продължавате да сте заедно. Твоят живот не приключва с намирането на гадже, тъй както и неговия. Ако толкова няма какво да прави, докато ти се забавляваш, да гледа филм и да си вземе студен душ. Но е абсурдно да ти „забранява“ да излизаш с близките си хора просто защото… Всъщност, не знам каква би била причината за подобно поведение. Твърде много вглъбяване в човека, с когото спиш?
 
Гаджето, което ти се сърди за всяко нещо.
Посмей да си смениш профилната снимка с него и вярвай ми, това е краят. Да, има такива хора, да, действително се сърдят за най-малкото. Свободата на личното слово и това на собствените ти снимки отпада, когато си с този човек. Той държи с всяко нещо, което правиш да показваш и обявяваш своята неприкосновена любов към него. Дръзнеш ли по някакъв начин да компрометираш това – ставаш обект на караници и често обиди. Отказваш да излезеш с него днес или не ти се гледа филма, който той иска да гледа. Скандалът ти е в кърпа вързан или ако няма да е скандал ще е едно натякващо мълчание и кратки погледи, с които да ти се покаже, че си сгрешила. Бягай бързо. За всеки влак си има пътници, но ако не ти харесва дестинацията, просто не се качвай. Ако все пак си се заблудила да се качиш – бързо слизай обратно.
 
Много говорещото гадже.

апознаваш го с приятелките си и в първите минути всичко е чудесно, до мига, в който не установиш, че той не може да млъкне. Може би е от нерви, а може би просто наистина има много какво да каже, но говори. Говори много, а понякога толкова не може да се спре, че започва да прекъсва. Лошо първо впечатление и със сигурност такова, което няма да бъде променено в следващите няколко срещи