"Няма информация за повишен риск от терористична заплаха за страната ни". Това заяви Цветан Цветанов по време на брифинг в парламента. "Системата ни за сигурност днес се нуждае от стабилност", депутатът
Той заяви още, че утре по време на редовното заседание на комисията в парламента по "Ред и сигурност", ще бъдат поканени за изслушване представители на всички служби за сигурност. Това ще стане чак утре, за да има време за допълнителен анализ във връзка с атентатите в Турция. Цветанов добави, че се надява максимално бързо да бъде приет антитерористичният закон.

Той представи още предложенията за промени в Закона за МВР, между първо и второ четене. "Запазва се 30-дневният платен отпуск за служителите на МВР, но отпада възможността за допълнителен платен годишен отпуск от 12 дни. Предложението ни е 20-те заплати да останат".

Цветанов обясни, че предложението е обезщетенията от 5 заплати да бъдат получавани при 10-годишен стаж, а от 10 заплати при 15-годишен, от 15 заплати при 20-годишен стаж и 20 заплати при 25 годишен стаж. Преди да бъде гласуван окончателно законът, ще има допълнителни дискусии и обсъждания", допълни той.