Наша сънародничка разказа за ситуацията в турския мегаполис Истанбул след снощните самоубийствени атентати на летище „Ататюрк“. Тази сутрин, както казва тя „за късмет“, е успяла да излети от истанбулското летище за Франкфурт, съобщава Novini.bg. По думите й, всички хора са настръхнали. Тя описва положението в Истанбул като изключително напрегнато.
 Из улиците в града, по думите й, не се забелязва толкова много полиция, но в района на летището и в него мерките за сигурност са изключително засилени. Проверките започват още на входа на аеропорта. Там, тя разказва, мерките, че са жестоки.

Влизащите на летището са принудени да свалят всичко от себе си, да извадят вещите си от чантите. След това престои обичайната паспортна проверка. Третата проверка, по думите й пък, е още по-строга.

„Как при такива мерки за сигурност и толкова много полиция може да се случват подобни неща, чудят се хората“. Припомняме ви, че американският журналист Стивън набил дори сподели, че се е срещнал очи в очи с един от терористите. Снощи при троен самоубийствен атентат на истанбулското летище „Ататюрк“ загинаха по официални данни са загинали 36 души, а 147 са ранените. Сред жертвите и пострадалите за щастие няма български граждани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА АТЕНТАТА НА ЛЕТИЩЕ АТАТЮРК!