Народните представители от вътрешната комисия ще изслушат днес представители на спецслужбите във връзка с терористичния атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул. Решението е взето на Председателския съвет в Народното събрание тази сутрин по предложение на шефа на групата на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
„В специализираните комисии ще се обсъждат мерки за защита на населението”, обясни от трибуната и председателстващият заседанието зам.-председател на Народното събрание Димитър Главчев, след което по негово предложение депутатите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на терористичния акт.
 
„Няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни хора. В този тежък момент, разтърсил не само турската страна, но и целия свят, нека изразим нашата най-искрена и човешка солидарност”, каза той, цитиран от „Топновини”.
 
Атанас Атанасов от Реформаторския блок заяви, че няма пряка заплаха за българската национална сигурност, но такъв зловещ акт толкова близо изисква засилена работа на институциите ни. Според него не бива да се създава паника, а службите да бъдат оставени да си вършат работата и да не ги притискаме.
 
БСП пък поиска изслушване на премиера за работата на службите за сигурност, защото той е назначил Румяна Бъчварова за вътрешен министър.