"Нахвърлиха се отгоре ми и ме проснаха на земята все едно съм прасе на заколение и се успокоиха чак като видяха окървавената ми протеза на метър от мен. Подобни полицаи са срам за държавата, а мястото им е на полето да копаят царевица, с което също се съмнявам, че ще справят." Това заяви пред "България Днес" инвалидът Ангел Цеков от Монтана, който беше публично унижен от ченгета.
Както БЛИЦ съобщи, потресаващият инцидент, който втрещи жителите на града, се развива посред бял ден в заведение в центъра. Случаят придобива популярност, след като видеоклип от охранителна камера на локала обиколи интернет пространството. Ангел, който от 21 години е с ампутиран крак и се придвижва с протеза, бе зверски повален на земята и влачен по паважа от двама полицаи, дошли по сигнал за избухнал скандал между момичета.

"Унижиха ме публично пред съгражданите ми, сред които се ползвам с добро име. Подобни индивиди са позор както за самите себе си, така и за страната. Аз няма да ги съдя, но се надявам, ако поне началникът им е доблестен мъж, да ги уволни, каквото заслужават", заяви Цеков. Той разпалено коментира, че за жалост системата е пълна с подобни хора, които, вместо да пазят устоите, ги потъпкват като безразсъдни вандали.

Скандалният случай на поредното полицейско своеволие се развива преди броени дни. Ангел сяда в заведението, в което дъщеря му Борислава работи като сервитьорка. Той забелязва, че някаква клиентка се заяжда с нея, и я нагрубява. Той също е бил в бранша и знае, че подобни изблици са нещо нормално за професията. В следващия момент обаче агресивното момиче издебва Борислава, докато минава покрай нея с пълна табла, и се нахвърля отгоре й. Удря я два пъти и я поваля на земята. Ангел моментално става от стола и се отправя да парира насилничката.

Баща й застава срещу него и започва препирня. Мъжете се вкопчват един в друг, като Ангел къса тениската на опонента си, а той го удря леко и го поваля на земята. Докато Цеков си наглася протезата, на място вече са двете ченгета, които разпитват агресивната клиентка и баща й. Той става и отива при тях, за да търси обяснения. Започва разпалено да говори, че никой няма право да удря детето му и че ще си дири правата. Ангел е отгледал дъщеря си сам, като преди 21 години едва успява да я спаси от бомба, която избухва в неговото заведение в града.

Именно при атентата той губи и крака си. Ченгетата обаче се афектират от по-високия тон, с който той им говори, и се спускат стръвнишки към него. Извиват му ръцете и нахлузват прангата на дясната му ръка. Докато се мъчат да закопчаят и лявата, го подсичат и той се строполява. Протезата му отново се откача и хвръква настрани. Чувствителната кожа на чуканчето започва да кърви, а Ангел се върти на земята от болка. Събира се тълпа, която вика на полицаите да оставят човека на мира, тъй като той е виновен колкото и другия баща, който пуши цигара през това време. Чак тогава ченгетата се усещат какво са направили, оставят Цеков на земята и се връщат към разпита на другите участници в скандала. Цеков няма да търси отговорност от никого, но дъщеря му вече си е извадила медицинско и се готви за съдебна битка. Огорченият баща е категоричен, че трябва да има справедливост, която да покаже, че обществото не трябва да се охранява от малоумни псевдополицаи.

Дъщерята на Ангел едва оцелява при бомбен атентат в заведението му през 1995 г. По това време един от редовните клиенти, който е с психически отклонения, се вбесява заради висока сметка и решава да постави бомба. В избрания ден бар „Париж“ избухва, като Ангел е с откъснат крак а едногодишната му дъщеря с десетки вътрешни разкъсвания. Преживява три тежки операции и едва успява да прескочи трапа. Оттогава Цеков не се отделя от дъщеря си и я защитава от всичко.