Гледахме терориста в очите, а миг по-късно, той се взриви. Това разказва американският журналист Стивън Набил, който се връщал от меден месец с жена си. Двамата трябвало снощи да отпътуват към Ню Йорк, пише той в Twitter. Жената на журналиста е една от пострадалите при атентата, пише  Dnes.bg.
Малко преди взрива той отишъл към заведение за хранене на горен етаж, а жена му останала в кафене. Когато чул първите изстрели, Набил се затичал към стълбите, по които мислил да слезе при жена си. От тях видял празен голям периметър, по средата на който били терористите, стрелящи напосоки.

След взрива Набил изтичал при жена си и я придърпал към намиращ се в близост фризьорски салон. Зачакали в ужас. Чул се изтрел извън магазина. "Едва се спасихме", пише мъжът. Седели на земята в продължение на 45 минути.

Припомняме ви, че по последни данни 36 са загиналите в тройната експлозия на истанбулското летище.

Ранените са 147. Някои са в тежко състояние. Няма данни за пострадали българи.

Според властите експлозиите на летището са станали на входа на терминала за международни полети в 22 ч. местно време. Нападателите са стреляли първо с автомати по пътниците и по полицаите, които са били на пост там. Униформените отвърнали на огъня и камикадзета се самовзривили.

ОЧАКВАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА УЖАСЯВАЩИЯ АТЕНТАТА В НАШАТА СЪСЕДКА!