Посолството на РБ в Анкара и Генералното консулство на страната ни в Истанбул следят ситуацията след атаките на Международното летище „Ататюрк” в Истанбул, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи. Поддържа се постоянна връзка с компетентните турски власти.
Към момента няма данни за пострадали български граждани след атентатите на летището в Истанбул. Българският консул е на летището и следи развитието на събитията.

Информацията потвърди пред БНТ и посланикът ни в Турция Надежда Нейнски. "Единствено към 2-3 часа четирима студенти, пътуващи от Вилнюс за Истанбул са потърсили помощ в консулството, тъй като са били настанени в хотел, който не бил по техните възможности", обясни тя.
 
"Това, което е наблюдението ми от снощи е, че службите за сигурност са действали светкавично и са предотвратили много по-голяма трагедия. Атентатът е бил в стил "Бомбай", посочи тя. По думите й, полетите на летището са възобновени още през нощта. 

"На този етап информацията, с която разполага правителството е, че най-вероятно става дума за атентат, извършен от "Ислямска държава", посочи Нейнски. 

Ранените при самоубийствения атентат вече са над 150 души, 36 са убити. Според турските медии на място са се взривили трима души. France 24 твърди, че терористите са били поне 7, единият от тях е заловен жив.