Не ми харесва, че Великобритания излиза от ЕС. Това каза бившият лидер на БСП Михаил Миков.
Той добави, че няма конкретика от страна на ЕК какви промени ще последват след брекзита.

Според бившия лидер на БСП разводът със съюза на Великобритания е заради политиката на ЕС. "Политиката на ЕС дава своите ефекти в отделните страни, брекзитът е част от веригата събития, които се случиха, например в Гърция и в Испания. Партията на социалистите "Подемос" увеличава резултата си в сравнение с предишните избори, има изгледи, че може да се състави коалиция", каза той  пред БНТ.

Миков бе категоричен, че ЕС трябва да предприеме бързи мерки за връщане на доверието в европейските политици."Традиционните политически партии трудно поддържат обществените нагласи и губят доверие", посочи Миков. 

Бившият лидер на БСП коментира и санкциите на ЕС към Русия. "Едва ли брекзитът е добра новина за Путин, все пак Русия е на европейския пазар, става дума не за санкциите, а за газта. Колкото по-единен е този пазар, толкова повече печели този, който доставя горивата"

Според Миков санкциите са лицемерни. "Смятам, че санкциите са контрапродуктивни, те вредят и на ЕС, и на Русия. По последни изчисления България е загубила 400 милиона лева заради тези санкции. От друга страна санкциите са лицемерни, космически санкции няма - има съвместни екипи САЩ-Русия, има и изстрелване от САЩ на мисии с руски ракети", коментира Михаил Миков. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!