През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната половина от страната, където все още ще превалява, но след полунощ валежите ще спрат и там облачността временно ще се разкъса. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево.
Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Централна и Източна България, ще превали и прегърми.
 
Ще духа до умерен северозападен, в източните райони - временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е около средното за месеца. Такава е прогнозата за времето, според Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде Фокус.
 
По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север.
 
Максималните температури ще са 25° -27°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 24° - 25°. Преди обяд в планините ще има и слънчеви часове. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали. Значителни и придружени с гръмотевици ще са валежите в централните райони на Стара планина и Родопите.
 
Ще духа силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°. В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските, а през първия ден и над източните райони. Само на отделни места ще превали за кратко.
 
Температурите ще се повишат и в петък максималните ще са между 29° и 34°. В събота температурите ще са с градус-два по-ниски. Над Западна България около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми.