Трупът на 19-годишния Петър Вълчев, който падна в река Марица миналата сряда около 18 часа, е открит около 15,15 часа във вторник по течението на реката, около Хангарите на Гребната база. 
Тялото е било заклещено в коренища и е било забелязано от рибар, който се е обадил на 112.

„Намерено е тяло, което по първоначални признаци, като например облеклото, съвпада с описанието на изчезналия Петър, но трупът е силно подут и разпознаването е почти невъзможно. Но близките му го разпознаха, че е изчезналото момче”, заяви шефът на аварийно-спасителния отряд Димитър Бришимов.

Той уточни, че тялото е намерено на около един километър от мястото, където младежът е погълнат от реката. Вероятно Петър, който не е можел да плува, е попаднал в дънна яма и това е станало причина да се удави. 

По информация на TrafficNews.bg, трупът на 19-годишния Петър Вълчев е открит от рибари, които били в Марица около Хангарите на Гребната база.  Районът, където е намерено тялото на младежа няколко пъти е бил претърсван от водолази.

Акцията по откриването на Петър Вълчев продължи точно една седмица. Водолази не спираха всеки ден да търсят младежа, който този май е бил абитуриент в Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Пловдив.

В издирването на Петър се включиха и много доброволци, един от които обикаляше реката със свой кану-каяк. Близо 10 декара водна площ бяха претърсени от водолази и лодки на Пожарната, откъдето заявиха, че за първи път правят такава мащабна акция по издирване на удавник. 
 
 
 


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Снимки: Trafficnews.bg