Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора в София.
Операцията е реализирана на 24 и 25 юни в София под ръководството на Специализираната прокуратура. В акцията са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР и ОДМВР-София.
 
Целта е била разкриване, пресичане и документиране на престъпната дейност на участници в организирана престъпна група, ангажирани с набиране на млади жени с цел сексуална експлоатация, транспортирането и укриването им.
 
Извършени са действия по разследването в хотел и в четири адреса на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззети са множество мобилни телефони, 3 фотоапарата с рекламни снимки, флаш памети и 3 незаконно притежавани пистолета.
 
За срок от 24 часа са задържани 11 български граждани на възраст от 23 до 46 години. В качеството на свидетели са разпитани 8 лица.
 
На четирима от задържаните – М.Ц. (29 г.), П.Д. (26 г.), Ф.К. (25 г.) и И.Ц. (28 г.), мярката за задържане е удължена до 72 часа и са им повдигнати обвинения.
 
По случая се води досъдебно производство, работата по което продължава. /БЛИЦ