Ученици от 23-о СОУ в София обвиниха охранителя, че не се е намесил в сбиването, при което един младеж намушка с нож свой съученик. Инцидентът стана вчера пред очите на десетки деца.
Намесила се само учителка, чиито сили не достигнали да предотврати инцидента. Тя помолила охранителя да извика полиция, а той попитал: „На кой номер?”. Според децата пазачът няма компетенциите да осигури спокойствието в училището.


 
Директорът Чанева обаче твърди, че след преглеждане на видеозаписа е станало ясно, че охранителят е действал според изискванията. Той е държал едното момче, за да предотврати сбиването. Инцидентът с ножа станал, след като момчето се отскубнало от ръцете на пазача. Пострадалото момче вече е добре, а с родителите на извършителя Кристиян е разговаряно, съобщи Нова телевизия.


 
Според директорката предстои да бъде въведен специален режим на достъп в училището. Сградата ще бъде затворена, но не е ясно как ще се проверяват чантите на децата.
 
Дворът трябва да бъде затворен с хубава охрана и да бъде въведен пропускателене режим на двора. Трябва да се проверяват чантите на всички, които влизат, категоричен е Мануил Манев – специалист по охрана.

Ако отидете в едно училище, ще видите нещо ужасяващо. Ще видите, че половината момчета са с ножове в клас, въоръжени са и някои момичето. Какъв е проблемът това да е пистолет, попита специалистът и посочи, че в сградите се внасят и други непозволени вещества като дрога и др.
 
Редакция: БЛИЦ