Шести ден продължава издирването на 19-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица на 22 юни, сряда. За пореден ден в търсенето във водата и на брега се включиха екипи на полицията, пожарната, доброволци, водолази, както и съученици на изчезналото момче, пише агенция "Фокус".
Главен инспектор Димитър Бришимов, началник на аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна обясни, че ежедневно се правят опити за възстановки на инцидента, но поради променливия характер на реката спасителите не успяват да достигнат до достоверен извод.

Той  допълни, че идеите за търсене вече се изчерпват , но вариант остава действията да продължат далеч надолу по течението на реката. Сигналът за изчезналото момче бе подаден на телефон 112 към 18.15 часа на 22 юни, сряда.

Заедно със 17-годишно момиче той е отишъл да поплува в река Марица в района на Гребния канал в Пловдив. Момичето бе извадено от водата в добро здравословно състояние. В ранните часове в петък се изготви план за действие и се проведе кратко съвещание между спасителните екипи, ангажирани в търсене на изгубеното момче.

Георги Маринов, заместник-кмет по сигурността и обществения ред към община Пловдив заяви, че спасителните екипи ще работят докато открият тялото. Той допълни, че съществува заповед на общината, с която се забранява къпането и плуването в неохраняеми водни площи. По думите му, тази заповед понякога не се спазва и последствията са трагични.