Собственик на бензиностанция събира такса вход за отбивка за магистрала "Тракия" в посока Бургас, съобщават очевидци, цитирани от "Телеграф". Бариера посреща шофьорите, тръгнали към аутобана, точно преди малка бензиностанция с две колонки в района на жилищния комплекс "Сентрал парк Ризорт" към Нови Хан.
За да минат през нея и да поемат към отбивката за Пловдив, водачите са длъжни да платят 1 лев. В замяна ще получат касов бон и бариерата ще се вдигне. Могат да си изкарат и карта за многократно преминаване в участъка. Тя важи за месец и струва 10 лева. Първоначално се дават 2 лева отгоре за самата пластика.

Ако заредиш дизел или газ (бел. авт. - бензин не се предлага) на бензиностанцията във всички посоки е безплатно. Цените на горивото са като в големите вериги в София.

"В комплекса живеем към 500 човека. Във випзоната на Нови хан още стотина души. Всички ние сме принудени да си плащаме, за да си стигнем до домовете след работа в столицата или ако пътуваме към морето", признава един от собствениците на апартамент. Ако не използват бариерата, пътуването им кум дома се удължава с 10 км през гара Елин Пелин и вместо само по магистралата се движат по двулентов път с много дупки.

"Това е частен имот. Вие бихте ли пуснали непознати да тършуват из имота ви постоянно?", коментира собственикът на отбивката за магистрала "Тракия