Не съм светец! Не съм се имал никога за такъв, човек съм." Това сподели актьорът Стефан Данаилов, който преди два дни чистосърдечно си призна от тв екрана, че е имал забежки с колежки, за повечето от които се говори от години. "Ами то това не е тайна, но не ми се говори по темата", обясни вчера Ламбо и приключи разговора за влюбванията си.
Преди години клюките приписваха на театралната и кинолегенда любовни истории с екранните му и сценични партньорки Виолета Донева, Виолета Гиндева, Доротея Тончева, Цветана Манева и Аня Пенчева. Доколко някоя от тях е била ощастливена от майор Деянов, историята мълчи.



"Много е хубаво да имаш за екранен любовник Стефан Данаилов! Великолепен партньор. Навремето всички момичета от цяла България бяха влюбени в него. Беше еталон, сънуваха го нощем. Пред дома и гримьорната му имаше опашки", сподели неотдавна Доротея Тончева, с която Ламбо си е партнирал в "Черните ангели" на режисьора Въло Радев. "Най-хубавата целувка съм имала със Стефан Данаилов", каза на рождения ден на Ламбо Цветана Манева, която не пропусна да го поздрави именно като впи устни в тези на Данаилов.



"Нямаше жена, която да не е искала да разведе Ламбо", откровена бе и Ирен Кривошиева - жената, която, въпреки че му роди син Владимир, не успя да го раздели от единствената любов на актьора - Мария Данаилова. Това обаче стори животът.

"Още сънувам Мария. Още мисля за нея. Нищо не съм променял у нас, защото бяхме щастливи. Тя ми даде всичко, от което има нужда един мъж. Държеше ме изправен и ме мотивираше. Беше скромна и не искаше много. Именно затова винаги се връщах при нея, дори след като съм се влюбвал и в други жени", откровен бе Стефан Данаилов.

Две години след кончината на съпругата си той още не може да я преживее.

"Тя ще остане най-силната и последната ми любов. Никога повече няма да се влюбвам. Нямам и нужда от това", категоричен е актьорът.
За голямата им любов споделя и сестрата на Стефан Данаилов - Росица.

"Някога Мария беше дългокрака и зеленоока. Мъжете се обръщаха след нея по улиците. Брат ми излезе от казармата и се влюби. Мери стана неговата голяма муза", обяснява Обрешкова.

Самият Стефан тиражира друга версия за бракуването си: "Всъщност Мария ме избра. Бях младо красиво, добре танцуващо момче. Учех в първи курс и ходех да се снимам и аз като манекен за някой лев."

През цялото време докато са съпрузи, Мария е била финансовият министър и главен архитект в семейството. Дамата се славеше с изключителния си вкус към антични предмети и старовремски луксозни мебели. Жилището им приличало на Лувъра.

"Ламбо беше първа година студент, когато се ожени за нея. Първоначално се нанесоха в малко апартаментче около "Плиска", спомня си състудентът на Данаилов - актьорът Марин Янев. - За да се издържа, Стефан вземаше надомна работа. Вечер ходех да помагам - стържехме с пили метални ключодържатели, а Мария вареше горнооряховски боб."

Според Янев именно Мария е жената, която спестява, за да може двамата да си живеят царски, както неведнъж е споделяла. Самата тя не искала нищо за себе си. Мери прислужвала на Ламбо подобно на камериерка. "Слагаше му пантофите на краката, търсеше очилата му, джиесемите трябваше да са му на една ръка разстояние. На всичко отгоре преглеждаше пресата и подчертаваше пасажите, които да прочете. Голяма любов бяха", споделя още Марин Янев.



"Мария беше голямата ми любов. Да, признах извънбрачния си син Владимир от Ирен Кривошиева, но никога не е имало сила на този свят, която да ме накара да се разведа", твърди бившият министър на културата, който и от своя страна винаги успявал да зарадва приживе любимата си с всичко, което пожелае.


Източник: bgdnes.bg