17-годишният възпитаник на столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио Кюри" Димитър, който бе наръган сутринта по време на междучасие от свой съученик се възстановява в болница.
Състоянието му не е тежко и непосредствена опасност за живота му няма, съобщиха от здравното заведение, където е откарано момчето. Прободната рана на бедрото е обработена, пише „Дарик”.
 
Около 10 ч. тази сутрин 16-годишният Кристиян намушка с нож Димитър в задната част на крака. Сигналът за инцидента в квартал "Подуяне" е подаден на тел. 112. До кървавата саморазправа се стигнало след скандал от ревност заради вниманието на 16-годишната Силвия. В разгара на спора 16-годишният Кристиян, извадил нож и намушкал Димитър.
 
Нападателят успял да избяга, но не за дълго. Малко по-късно е бил задържан от полицията в апартамента на свой приятел недалеч от училището.
 
Спорът, последвана от сбиване и нападение с нож, се е случил пред оградата на училищния двор и наблюдавана от десетки гимназисти. Някои от тях се намесили и се опитали да разтърват двете момчета, но ситуацията била динамична и не са успели да предотвратят удара с нож.
 
Според разкази на свидетели и една от учителките се е опитала да предотврати инцидента, но без успех. Очевидци пък разказват, че охраната не се е опитала да се намеси по никакъв начин.
 
16-годишният Кристиян, които е задържан от полицията, не за първи път е носил нож в училище. Той създавал проблеми на съучениците си и те го описват като невъзпитан и невъздържан.
 
Децата обясниха, че спорът е възникнал заради момиче - тяхна съученичка, която имала приятелски отношения с двете момчета. Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, съобщиха от пресцентъра на МОН.
 
Някои от съучениците на двете момчета и гимназисти от по-горните класове изразиха възмущение от мерките за сигурност в 23 СОУ, които според тях са слаби. По думите им всеки може да внесе оръжие в училището или двора. Те смятат, че трябва да се проверява чантата на всеки, влязъл на територията на 23-то СОУ.