Полицията е задържала 16-годишния Кристиян от столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, който наръга съученика си Димитър.
„Към 10 часа в полицията бе получен сигнал за конфликт между двама ученици в района край столично училище. По първоначални данни, спор между тях провокирал по-младия да нанесе рана с нож в крака на 17-годишен, след което се уплашил и избягал”, съобщават от пресцентъра на МВР.
 
„Пострадалият младеж бе откаран в болница за преглед, без опасност за живота. Полицаи предприеха незабавно издирване на 16-годишния, който скоро е открит в квартала и задържан”, допълват столичните криминалисти. Момчето е открито в апартамента на негов приятел, пише БГНЕС.
 
По непотвърдена информация кървавата саморазправа е станала заради момиче. Младежът наръгал конкурента си след бурен спор. Двете момчета, които са в ученици в 10-ти клас, са се сбили заради вниманието на 16-годишната Силвия, разказаха техни съученици, цитирани от "Дарик".

Свидетели на свадата твърдят, че една от учителките и други ученици се опитали да ги разтърват. Охраната на школото не се намесила, разказват свидетели на мелето.
 
Продължава работата за изясняване на обстоятелствата по случая. Димитър е откаран в болница, няма опасност за живота му. 
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!