„Аз не очаквах такъв резултат. Имах много смислени аргументи и за излизане, и за оставане в Европейския съюз. Това, което натежа на везните според мен, беше нелегалната имиграция”. Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от Нова телевизия.
„Аз съм абсолютно убеден, че изборът е чисто емоционален, а не рационален. Социологията показва, че има разделение в Англия, защото Лондон гласува за оставане, а провинцията бе категорично за излизане от ЕС”, заяви от своя страна икономистът Владимир Каролев.
 
„Преди Брекзит имаше редица политически дебати. Не съм сигурен обаче, че това, което се говореше на тези дебати е стигнало до гласоподавателите. Но резултатът вече е факт. Все още обаче, не е ясно какво ще стане оттук нататък”, коментира Каролев.
 
„Тук важният разговор е политически, защото решението беше чисто политическо. Гражданите на една от основните държави в ЕС дадоха ясна политическа заявка – промениха една политическа линия, която е следвана 70 години на този континент. Важни са причините, които доведоха до този резултат”, добави Джамбазки.
 
Според него ЕС трябва да спре да си губи времето в обсъждане на незначителни въпроси, защото хората се дразнят от това.
 
„Престанете да се месите навсякъде, където не ви е работата. Престанете да заседавате за формата за бутилката на зехтина и олиото. Престанете да казвате дали краставицата да бъде кръгла, крива или права. Не се занимавайте с глупости!”, призова Джамбазки колегите си в Брюксел.
 
Според него Лондон не е традиционен английски град, а е емигрантски. И Джамбазки, и Каролев се обединиха около мнението, че Лондон е ударил шамар на ЕС.