Жителите на монтанското село Долно Церовене са се превърнали в затворници в собствените си домове. Те не смеят да излязат навън, защото къщите им ще бъдат обрани.
Сякаш крадците имат разписание, по което се движим. Достатъчни са им няколко минути до един час, за да приберат парите и вещите, които ще са им достатъчни, заявиха потърпевшите пред bTV.
 
Една от жените отишла на гости на брат си само за един час – от 18 до 19 часа, а след това установила, че спестяванията й липсват. Крадците оставили белег, по който да познае, че е влизано. В чекмеджето имало стара носна кърпичка, а терлиците на домакинята се намирали на масата.
 
Друга жена останала без 600 лева, пари, събрани за дърва. 84-годишната баба Вера пък е обирана 6 пъти. Последния изчезнали и 5500 лева, с които трябвало да ремонтират къщата.
 
Хората са бедни, болни и отчаяни. През последните три месеца в селото са извършени 15 кражби, но само три са разкрити. Напоследък през деня в селото на работа е една полицайка, но тя не може да се справи с множеството крадци.
 
Местните се притесняват за имотите си, но не и за себе си. Един живот – като го вземат, ще ме спасят, твърдят те през сълзи.
 
Редакция: БЛИЦ