Българските кримки, арестанти в Англия треперят от страх след „Брекзит”. Излизането на Великобритания от Европейския съюз изпълва с неяснота по-нататъшното им битуване на Острова, коментираха мастити юристи, цитирани от в. „България днес”.
Според ежегодния доклад на Метрополитанския департамент на полицията двама българи на ден нарушават законите в Англия. Увеличението е със 110% от влизането на България в ЕС през 2007 година. Трима на всеки 13 чужденци са арестувани за някаква форма на насилие, сочат още данните от проучването.

Основните опасения на вече заловените българи в Англия покрай създалата се ситуация са, че няма да бъдат екстрадирани в България. Това не вещае нищо добро за бъдещето им, тъй като законите на Острова като цяло са много по-сурови в сравнение с българските. 

Съдебен процес у нас им гарантира адекватна защита на майчин език, а корупцията по всички етажи на властта и вратичките в Наказателния кодекс – смешни присъди. 

„За равнение, за притежание на газов пистолет на Острова получаваш 3 години ефективна присъда, докато в България наказанието е условно”, коментираха юристи.

Веднага след приемането на страната ни в ЕС 1500 престъпници получиха правото да влязат във Великобритания като граждани на общността. Правителствен документ, изтекъл в медиите праз 2006 година, показа, че Великобритания е предпочитана дестинация за „нежелани гости” от България и Румъния. 

Референдумът за излизането на Англия от Европейския съюз превръща границите за бандитите в сериозна пречка, тъй като и мерките за пропускането на чужденци ще бъдат затегнати.