Днес се очаква раждането на нов Иисус Христос. На 27 юни планетите Юпитер и Венера се сливат в двойна ярка звезда. Новата Витлеемска звезда ще предизвика появата на втори Иисус. В това са убедени стотици вярващи по света, за които астрономичното явление ще доведе до идването на нов месия на Земята.
Невероятното явление ще огрее небето над България днес вечерта, като то ще се повтори едва след хиляди години.
Преди 20 века подобно събитие ознаменувало раждането на Христос именно с изгряването на Витлеемската звезда. Сега се очаква същата ярка светлина да се появи на небето в момента, в който планетите се сближат. Те ще наподобяват звездата, която води тримата влъхви до Христос.

„Идването на нов месия няма смисъл и обявеният нов Христос, за когото говорят на този 27 юни, ще е и поредният лъжлив пророк“, коментира твърденията отец Силвестър Янакиев, предстоятел на храм „Св. Петка“ в Сливен, цитиран от столичен ежедневник. Той разказа и за това, което пише в Библията относно това дали Христос може да се появи отново, как и кога.

„За да се направи връзката с Бог отново, Христос е трябвало да дойде на Земята като човек и да живее като такъв. Идвайки на Земята, живеейки, проповядвайки, умирайки и възкръсвайки, той извършва своята мисия еднократно за нас и за спасението ни. Следващия път, когато ще дойде, както се казва в Библията, той ще дойде със слава да съди живи и мъртви. Второто пришествие е времето, когато той ще дойде и тогава всеки един човек на Земята - вярващ или невярващ, ще го види в една и съща секунда време. Ще го види и ще го разбере. Библията казва, че Христос ще се появи, но както светкавицата се вижда от изток до запад, така и Христос ще се види навсякъде едновременно. Ние не очакваме идването на нов месия, който няма да има какво да прави, а на онзи, който вече е извършил своята мисия и идва да вземе своите, да промени Света и да дойде Царство Божие“, коментира още отец Силвестър.

Небесното явление не се случва за първи път. Обединяването на Юпитер с Венера става и преди 2000 г., като тогава също ознаменува важно събитие. Затова и се смята, че астрономичното явление е знак за нещо важно, което ще се случи. Тъй като Юпитер и Венера са най-ярките планети, затова и при сливането си те ще заблестят заедно още повече. Това ще трае само няколко часа, като на следващата нощ те ще продължат да светят, но вече няма да са толкова близо една до друга.