Вторият най-издирван престъпник в Италия Ернесто Фацалари е арестуван днес призори при операция на полицията в южната част на страната. Това предаде АНСА. Според данните на полицията на Апенините, Фацалари е опасен мафиот.
В съобщение на карабинерите се казва, че това е босът на неаполитанската мафия "Ндрангета". Италианският премиер Матео Ренци благодари на правоохранителните органи, за ареста на Фацалари. 46-годишният Ернесто Фацалари се укриваше две десетилетия.

В списъка на най-издирваните престъпници на полуострова, той бе на второ място след главатаря на сицилианската мафия "Коза ностра" Матео Месина Денаро. Фацалари вече е осъден задочно на доживотен затвор за убийство, участие в престъпна организация и незаконно притежаване и търговия с оръжие. "Ндрангета" е една от най-богатите мафиотски структури в света.

Приходите й са 44 млрд. евро годишно, като 29 млрд. идват от кокаина. Прокуратурата в Италия смята, че наркомафията днес е обвързана с "Ислямска държава", както преди е имала контакти и с "Ал Кайда".