Новата песен на Сантра и Атанас Колев „В твоя чест” е по повод „ситуация, която в случая не е преживяна лично от мен, но от нея се роди тази песен”. Това разказа певицата пред „Труд”.
„С Атанас първоначално си разменяхме идеята да направим обща песен и когато тя се появи, дойде кантото, а после дойде и фразата „в твоя чест“, от която всъщност тръгнахме. Невинаги изкуството е преживяно 100 процента, но различни случки около мен ме провокират и след това минават през моята призма”, обясни тя.
 
„С много неща съм се справяла - тежки раздели с хора, неуспехи в работно отношение, проблеми със здравето, проблеми във взаимоотношенията. Проблемите, които имат всички хора, не са ме пропуснали, но съм доволна от начина, по който съм се справила с тях, без те да ме спънат или да ме спрат да правя нещата, които обичам. Ако имам проблем, не съм от хората, които ще седнат да се вайкат и да псуват, аз съм човек на действието и веднага търся решението му”, сподели Сантра.
 
Тя коментира и скандалите около колежката й Жана Бергендорф: „Жана е голям човек. Познавам я добре, били сме на много участия заедно и имам хубави впечатления от нея. Надявам се да успее да излезе от трудната ситуация, в която се намира. За съжаление, като си популярно лице, постъпките ти също стават публично достояние, аз не мога и не бих я съдила. Човек не трябва да съди и да е 100 процента сигурен в нещо, нали все пак животът е колело. Всеки преживява някаква собствена лична драма”.
 
„Като цяло не може всичко да оставяме на държавата и да казваме „държавата трябва да направи това“; не - ние трябва да си го направим. В България има работа за целия китайски народ, няма да е платена 10 000 на месец, но всеки трябва да се бори и да прави някакви неща. Не казвам, че е лесно, и на мен не ми е лесно и аз мога да застана и да кажа „ами артистите в чужбина получават толкова повече пари“ и това е факт, обаче, аз съм си в България”, смята певицата.
 
„Харесвам изпълнителите, които имат дарба да пеят, като Азис, Софи Маринова, Преслава, Цветелина Янева, Десислава, Галена, те наистина пеят страхотно. Аз нямам нищо против поп фолка, имам против чалга културата, но подобни неща ги има и в попа, както и в рапа”, каза още тя.