Британска гражданка, която си е купила къща у нас, остана без питейна вода. До абсурдната ситуация се стигнало, след като се оказало, че в имота има изградена незаконна водопроводна система.
И така, без да подозира Хелън Джеймс се оказала престъпник. Жената е глобена с няколко хиляди лева, заради тази незаконна чешма, които отказала да плати, а ВиК от своя страна я оставили без вода, като й спрели крана.
 
Преди две години Хелън си купува къща във врачанското село Добролево. Ремонтира я и от септември миналата година заживява в селото, в къща с вода. Преди седмици след сигнал до ВиК, че тя използва незаконно вода, служители на дружеството пристигали  пред дома й.  Те  установили, че едната й чешма е вързана преди водомера. Разкопали улицата и спрели питейната вода към къщата й.
 
"Предишния собственик явно го беше изградил това нещо, защото то си съществуваше и беше в вида му, който го виждате в момента", категоричен е брокерът Хрисимир Иванов.
 
Съседите на Хелън също не проумяват абсурдната ситуация, в която е попаднала тяхната британска съседка. А тя вече се е консултирала с адвокат и е категорична, че докаже невинността си в съда.
 
Британката има още една къща в съседно село до Добролево. Там се грижи за над 20 бездомни кучета, помага и на бедни деца от региона.