Полицията във Великобритания разследва как надписите „Махнете се от ЕС – Край на полските вредители” са се озовали по вратите на редица хора, като очевидна проява на расизъм, продиктувана от резултатите на референдума за членството на страната в ЕС, пише "Дейли Мейл". Ламинираните надписи са били залепяни по вратите на поляци в Хънтингтън в графство Кеймбриджшир.
Подобни надписи също са били намерени близо до училището „Свети Петър” около 08:30 часа сутринта в петък. На задната страна на листовете дори имало превод на полски: „Вървете си у дома, полски боклуци”.

Учителите са изхвърлили надписите, но по-късно през деня са били открити още надписи, които са били оставени по пътя, водещ към учебното заведение.
Полският вестник на Острова Nasze Strony писа, че поляците се страхуват от ефекта от „Брекзит”, но въобще не са и подозирали, че ще се стигне до това. Репортерът на изданието Адам Андрейко (Adam Andrzejko) каза, че това е „много лош пример” за реакция на резултатите от референдума.

Потребител във Фейсбук писа вчера сутринта, че един от надписите бил сложен на прага на входната врата на майка ѝ, като бил затиснат с камъни, за да не бъде издухан от вятъра. „Тотално отвратена съм. Независимо от възгледите за референдума на всеки човек, това е отвратително нещо”, написа още тя.
Инспектор Ник Пърсивал заяви, че полицията е „запозната” с инцидента и разследва. Той призова всички, които имат информация по случая, да я съобщят на органите на реда.