Забелязвали ли сте, че когато една жена ходи красиво, тя неминуемо привлича вниманието. Но не в това е същността на въпроса тук. Ще се фокусираме върху идеята, как се постига такава ефирна и впечатляваща походка. Без да отклоняваме мислите си към манекенките, които учат стъпки по подиума, красивата походка е знак за добре поддържана фигура.
Обяснението е просто - когато се занимавате редовно със спорт, тялото развива здрави и силни мускули, които от своя страна спомагат при всяко едно движение в ежедневието. Всеки, който тренира правилно има драстично различаваща се походка от хората, които не отделят достатъчно време за занимания.Разбира се, в зависимост от вида натоварване, фигурата се формира по определен начин. За да притежавате грацилно оформено тяло, независимо от спорта, който практикувате, е препоръчително да добавите към редовната си тренировка и движения за разтягане.

По този начин, ще постигнете резултат в две посоки - на първо място тялото ви ще бъде гъвкаво и така ще гарантира правилно натоварване; другата полза от разтягането е, че тези упражнения изграждат елегантно оформени мускули и фигурата става изящна. Какво по-търсено като визуален резултат за дамите, нали?! Упражненията, които Лора показва днес са заимствани от йога системите и работят ефикасно за подобряване на стойката чрез обтягане, дишане и статично задържане в позиция. Всички движения се изпълняват последователно едно след друго по един път. Задържа се в позиция от 3 до 5 бройки с вдишване - издишване.

1. Двойно изпъване
Застанете изправени и направете стъпка встрани на широчина на рамената. Изпънете краката и хванете дланите зад тялото с изпънати надолу ръце. От тук наведете корпуса напред до хоризонтално положение, изнасяйки изпънати ръцете нагоре. Задръжте в бройка и върнете до изходна позиция. Работете без болка до прага на вашите възможности в момента.
2. Усукване в посока
От изправена позиция в широка стъпка, съберете длани пред тялото и вдишайте. Докато издишате, извийте тялото вдясно като свиете колена до прав ъгъл и докоснете ляв лакът в дясно коляно; десния лакът отива нагоре, главата и погледа са по посока на движението. Задръжте за момент и издишайте докрай. Докато вдишвате, върнете към център и направете извивката вляво.
3. Страничен наклон
От същата позиция в широка стъпка, изпънете ръцете встрани на нивото на рамената. Вдишайте и докато издишате наведете тялото странично вляво, докосвайки пода зад стъпалото с едноименна ръка. Дясната ръка се насочва нагоре, погледа е по посока на изнесената ръка. Ако ви е трудно да стигнете пода, може да докоснете глезена. Докато вдишвате, върнете към център и при издишането повторете наклона вдясно.
4. Извивка нагоре
Легнете по корем на пода като свиете ръце и поставите длани под точката на рамената. От тук вдишайте и започнете бавно да разгъвате ръце, извивайки гръбнака и изнасяйки горната част на тялото нагоре. Задръжте в бройка в крайно положение с изпънати ръце и поглед нагоре, като дишате спокойно и с издишане върнете обратно. Докато работите, дръжте краката изпънати и стегнати, правете движението плавно и равномерно.

Източник: standartnews.com