В ефира на политическо ток шоу по украинска телевизия заместник председателят на Върховната Рада по въпросите за Евроинтеграцията Андрей Артеменко съобщи, че подава оставка, а причина затова са слуховете, че страната може да бъде по спешност приета в Европейския съюз след референдума във Великобритания, пише rusvesna.su.
"Благодарение на един наш бивш президент, един от една бивша партия, беше измислен един мит - за бързото ни членство в Евросъюза," обвини той Янукович.
"Но гости отиват тези, които преди това са били поканени. Аз не чух нито един коментар, нито един политически дейтел, който да е казал: "Ние каним Украйна в Евросъюза. Нито един," категорично каза депутатът.

"Затова и членство на Украйна в Европейския съюз в обозримо бъдеще не стои на дневен ред. Никой там не ни чака," това бил закономерният извод.
А до решението да подаде оставката си, той стигнал след като видял как е постъпил Дейвид Камерън - така постъпвали отговорните политици. "Затова и, признавайки, че нямаме никакъв шанс за скорошно членство, аз смятам, че нямам повече право да оглавявам тази комисия," завърши Артеменко.

Превод:БЛИЦ