Няколко дузини кучета, обучени да душат за експлозиви, бяха избити от служителите на американска охранителна компания, алармираха защитници на животните, цитирани от metro.co.uk.
Кучетата били умъртвени от хора на Eastern Securities of Kuwait, защото не били вече необходими, след като договорът на американците с Kuwait National Petroleum Company изтекъл.

Базираната в Кувейт Animal Rescue Unit публикува в интернет снимки на кучешките трупове, натрупани един върху друг в коридор.
На една от снимките се виждат двама служители, които позират до мъртвите кучета и се смеят.
 


Според публикации в местни медии, работниците убили кучетата, защото не им били платили две заплати след изтичането на договора.
Защитниците на животни нарекоха дейнието им "ужасяваща касапница".

Един от тях - Есмаил Ал Мисри казва пред Arab Times, че са избити 90 или повече животни.

Той казва: "Знаем как изглеждат кучета, които са добре гледани и хранени. Снимките са направени веднага след смъртта на тези кучета и ясно се вижда, че те са недохранени, дехидратизирани и болни."

Според служител на компанията, пожелал да остане анонимен, компанията е смятала да евтаназира животните на няколко малки групи, но един от служителите решил да ги избият наведнъж.

Той добавя, че били избити, защото били болни или стари, а някои имали тумори.

Според него компанията помолила кувейтска организация за защита на животните да се погрижи за тях, но тя отказала.

Говорител на Kuwait National Petroleum Company коментира, че компанията изразява своето съжаление, но тя нямала никакво отношение към тази драма.
Той потвърди, че договорът е бил прекратен, след като кучетата не успели да преминат през необходимите тестове.