Небет тепе е едно от любимите места не само на пловдивчани, но и на туристите, които посещават града ни. През деня, пред тях се открива невероятно гледка - градът е в краката им, реката лъкатуши, а при ясно време погледът стига чак до Стара планина.
Сред руините на тракийското светилище и римските водохранилища обаче туристите се натъкват и на доста странни артефакти от по ново време, пише "Трафик". В краката им се търкалят презервативи с различни цветове и размери. Общото между тях е, че всички са ползвани.
 
Подобни гледки са  ежедневие за живеещите в района на Централна гара, но археологическия комплекс Небет тепе е едно от най- притегателните туристически места.


 
Разбира се, артефактите могат да бъдат разглеждани и като доказателство за прочутата потентност на българина, но все пак тепето е паметник на културата!
 
Гледката обаче  не изненадва никого вече - и не само на Небет тепе, но и на останалите хълмове в града.
 
„Секс туризмът” по пловдивските тепета е с дългогодишни традиции. В някои от  случаите става въпрос за платена любов (подножието на Джендем тепе) а не просто за романтика в парка. Всичко това се случва под зоркото око на „Общинска охрана”, която явно спи в късните часове на нощта.