Лекари в Азербайджан по грешка ампутираха на жена здравия ѝ, а не болния крак. Сега на жената ѝ предстои втора операция по ампутирането и на втория болен крак. Това съобщава РИА новости, позовавайки се на изявление на директора на Центъра за ангиология и микрохирургия към министерството на здравеопазването Азер Шемседдински.
„Днес с участието на медицински експерти и комисия на Центъра за ангиология и микрохирургия бе проведено заседание, на което бе решено да се ампутира и левия крак на пациентката. Близките на болната се съгласиха. Утре пациентката отново ще бъде оперирана”, заяви Шемседдински.
 
Тарлан Алиева, болна от „захарен диабет”, е постъпила в болница, защото е трябвало кракът ѝ да бъде ампутиран заради прогресиращото заболяване. Тя е била оперирана в Центъра за ангиология и микрохирургия.
 
Близките на 82-годишната Алиева съобщават, че „не са повярвали на очите си”, когато видели, че вместо болния крак бил ампутиран здравия. Хирургът Валех Керимов, извършил операцията, заяви, че „този казус” е станал заради „механична грешка”, при което „така и така двата крака на пациентката подлежали на ампутация”.