Обещавам ви работа, пот и сълзи, но вярвам, че накрая сълзите ще бъдат от радост от победата и радост от това, че ще променим България и ще дадем надежда и перспектива на хората.
Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в събота на среща със социалистите от столичната организация на левицата, съобщава „24 часа”.
 
„България чака от нас алтернатива на управлението, няма кой друг да я даде”, посочи тя.
 
„За нас оттук нататък е важно само едно – пътят, по който БСП поема, да е пътят, който да изведе партията до първа политическа сила в държавата”, каза Нинова.
 
Пред столичните социалисти тя формулира новите цели на БСП. „Едната е да превърнем партията в сила, като я променим, а втората е променената и силна левица да промени България”, обясни тя.
 
„Вашият глас ще определя ключови политики в БСП. Затова стартирахме и вътрешнопартийното допитване за президентската кампания, за да може всеки от вас да си каже мнението”, заяви Нинова.
 
Според нея на президентските избори трябва да се гледа като на трамплин за предсрочни парламентарни избори. А победата на президентските пък трябва да е трамплин, за да победим и на парламентарните”, отсече новият лидер на БСП.
 
„Не ме номинирайте за президентските избори! Защото съм поела ангажимент, ако бъда избрана за председател на БСП, да изведа левицата до победа на парламентарния вот?”, помоли Нинова столичните социалисти. “Аз съм последователен човек и няма да се отклоня от поетия ангажимент. Няма да гоня лична кариера и да оставя това, което съм обещала пред цялата партия”, категорична бе тя.