Сирийската правителствена армия с цел да облекчи положението на претърпелите неуспех войски при настъплението към Рака, е активирала действията си по останалите фронтове в страната, сковавайки маневрирането с жива сила и техника на терористите.
105-а бригада на Републиканската гвардия при поддръжката на „Хизбула” е превзела с щурм стратегическия град Мейда в Източна Гута край Дамаск, ликвидирайки над 20 терористи. Съобщението е на „Русская весна”.

137-а артилерийска бригада и 17-а резервна дивизия на правителствените войски с контраатака превзели градчето Джабал Тарда в провинция Дейр ез-Зор.

4-та механизирана дивизия след тримесечно прекъсване е възобновила участието си в бойните действия, заемайки отбранителни позиции южно и югозападно от Алепо.

Руската авиация е нанесла над 40 удара по позиции на терористите от „Джебхат ан-Нусра” в Хандарат, Анадан, Хаян, Кафр-Хамра и Храйтан северно от Алепо, прекъсвайки комуникациите с Турция.

Джихадисти от ИД и Свободната сирийска армия си атакували взаимно позициите северно от Алепо близо до границата с Турция, като и двете страни са претърпели загуби.

Превод и редакция: БЛИЦ