Лятото най-после влезе във владения, и то как! Жегите направо са непоносими и като че ли дори загубихме апетита си. Но това, което ще предложим сега, сигурни сме, ще изкуши и най-злоядите. Защото какво по-приятно в горещите летни вечери от това да си седнеш пред климатика с чаша леден коктейл и една… разхладителна торта. 
Вижте как да си приготвите това сладко лятно изкушение!

Продукти: 1 кг кисело мляко, 2 пакета бишкоти, 1 чаша захар, 1 лимон, 2 белтъка, 1 чаена чаша ягоди (пресни или от компот)                

Начин на приготвяне: Киселото мляко се поставя в торбичка от марля и се изцежда за 8-10 часа, след което се разбива с половината от захарта. Към млякото се добавят нарязаните ягоди. В подходящ съд се нареждат един ред от половината бишкоти, намазва се с пласт от млякото и плодовете и отгоре се подреждат останалите бишкоти. Тортата се намазва с останалото мляко и се слага в хладилник да се охлади. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар, сока и настърганата кора от лимона. Тортата се намазва с получения белтъчен крем и се държи в хладилника до момента на поднасянето й.

Сега остава само да си приготвите един освежаващ коктейл, да си отрежете парче торта и… наздраве!

Източник: TrafficNews.bg