Добра новина за феновете на шоколада
С добавянето на електрически заряд разтопеното изкушение става достатъчно меко, за да бъде обработено
Те споделят как, използвайки електричество, могат да произвеждат шоколад. Сред спонсорите на проучването е известната компания Mars. Ключово при производството на шоколад е да се накара какаото да получи точната консистенция, пише profit.bg.
Именно в този процес се налага употребата на много мазнини. Когато подлагате шоколада на въздействието на електричеството, можете да използвате 10% по-малко мазнини или масла. Резултатът обаче няма да се промени.
Според учените след още няколко изследвания е възможно количеството на мазнините да се понижи с 20%. Дегустатори твърдят, че вкусът на шоколада остава такъв, какъвто го знаем. За някои дори е по-добър. Преди обаче да се развълнувате, драги фенове на шоколада, трябва да знаете, че проучванията продължат и финалната оценка е ваша, щом продуктът бъде пуснат на пазара.
Последвайте ни
0 Коментара: